Als ondernemer wil je het liefst zo min mogelijk tijd besteden aan administratieve taken, zo ook aan tijdschrijven. Veel ondernemers kunnen dan ook een hoop tijd besparen op hun tijdregistratie. Door over te stappen op online urenregistratie software registreer je snel en eenvoudig al je uren. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om je uren bij te houden met een app! In deze blog vertellen wij jou alles over de voordelen die tijdschrijven kan opleveren voor jou.

1. Eenvoudig tijdschrijven dankzij tijdregistratiesysteem

Tijdregistratie in Excel kan een tijdrovende klus worden. Gelukkig kan dat met online tijdregistratiesysteem een stuk sneller. Daarnaast voldoe je met een tijdregistratiesysteem altijd aan de regels van de Belastingdienst. Daardoor kan jij mogelijk aanspraak maken op ondernemersaftrek.

2. Voordeel dankzij ondernemersaftrek

Een goede tijdregistratie kan je veel voordeel opleveren. Je kunt namelijk aanspraak maken op ondernemersaftrek. Je komt hiervoor in aanmerking als je voldoet aan het urencriterium van 1225 uur. Zodra je daaraan voldoet, kun je profiteren van een aftrekpost van maar liefst 9403 euro. Voordat je dit kunt ontvangen, moet je wel aan een aantal regels voldoen:

- Je bent in 1 of meer van de 5 voorgaande jaren geen ondernemer geweest

- Je hebt in die periode niet meer dan 2 keer zelfstandigenaftrek ontvangen

3. Inzicht in je uren door tijdregistratie

Naast het belastingvoordeel, levert tijdregistratie je ook een goed inzicht op over je gewerkte uren. Doordat je de uren goed bijhoudt, kun je precies zien waar jij jouw uren aan besteed. Dit geeft jou de kans om in de toekomst een stuk efficiënter te plannen.

4. Koppelen met andere administratieve software

Een online tijdregistratiesysteem biedt jou de mogelijkheid om verschillende administratieve software aan elkaar te koppelen. Daardoor worden een hoop processen geautomatiseerd en dat bespaart je veel tijd. Zo kun je bijvoorbeeld je gemaakte uren direct factureren en de factuur naar jouw klant sturen. Op die manier bespaar je dus een hoop tijd op je facturatie en is de kans op fouten een stuk kleiner.

5. Gegevens veilig opgeslagen in de cloud

Het is van groot belang dat jouw gegevens veilig staan opgeslagen. Je moet namelijk kunnen aantonen aan de Belastingdienst dat je voldoet aan het urencriterium. Met een tijdregistratiesysteem wordt er elke dag automatisch een back-up gemaakt van alle gegevens, zo weet je zeker dat je data nooit verloren gaat. Verder kun je oude back-ups altijd opnieuw bekijken.